Het idee voor de Sleutelclub is ontstaan in het voorjaar van 2006. Maarten Verkleij besloot met een groep kinderen een Fiat 600 op te knappen. Maarten deed destijds jeugdwerk bij de Gereformeerde Kerk in Kamerik en heeft altijd hobbymatig aan oude motoren en auto’s gesleuteld. Het leek hem leuk om beide hobby’s te combineren.

In het begin deed en betaalde Maarten vrijwel alles zelf. Hij kocht de Fiat van Bob Stam die regelmatig kwam helpen. Later kreeg Maarten hulp van o.a. Fiat dealer Autowinkel in Woerden die de motor reviseerde. Langzaam ging het balletje rollen. Maarten kreeg een motorbrug van de ABN/AMRO-bank en mocht van familie De Graaf een deel van de oude stal gebruiken: De Sleutelschuur. In het najaar van 2010 ging het hard. Henk Westbroek van RTV Utrecht kwam filmen en op 11-3-2011 werd de Stichting Sleutelclub Kamerik opgericht.

 

Er kwamen meer jongeren en meer vrijwilligers. Paul Kastelein, Cor van Breukelen en Piet Wiegers waren helpers van het eerste uur.

 

Geld was er niet dus schreef Maarten de club in voor de Kroonappelverkiezing van het Oranjefonds. De club haalde de finale en kreeg daardoor veel aandacht in de media. Diverse fondsen wilden helpen en er kon bij de gemeente structurele subsidie worden aangevraagd.

 

In een bijzondere raadsvergadering in 2013 werd Maarten bijgestaan door Hendrik Jan Hoogendoorn van de Boerinn en Hans Kamps, toenmalig voorzitter van Jeugdzorg Nederland. Maarten kreeg in deze vergadering toestemming om een bedrijfspand te huren. Dat werd de voormalige garage van Garage G. Benschop aan de Nijverheidsweg.

Begin 2020 verhuisde de Sleutelclub van nummer 8 naar nummer 15. Op de nieuwe locatie was er geen plek meer voor een auto-brug maar wel voor een showroom, een fietsen- en brommeropslag, twee magazijnen, een motorbrug, 2 brommerbruggen, 3 fietswerkplekken met elektrische takels er is een afdeling metaal met lastafel, straalkast, draaibank en spuitcabine, er zijn twee magazijnen voor onderdelen en projecten, er is een kookstudio, een invalidentoilet, een traplift een vergaderkamer, een knutselafdeling en een houtafdeling met elektrische figuurzagen, een houtdraaibank, schuur- boor- en zaagmachines en nog veel meer!

 

De nieuwe locatie heet Ambachtshuis Kamerik en de ruimtes zijn ook te huur voor andere clubs!

 

In totaal zijn er meer dan honderd leden en vrijwilligers actief. We zij heel trots op wat we bereikt hebben en wat we dagelijks met onze kinderen en jongeren voor elkaar krijgen!

Maarten.jpg
Sleutellogo.png